Natuurpark Calluna

Natuurpark Calluna is een goed onderhouden bungalowpark op 8 km van Gorssel. Er zijn 60 huisjes op grote percelen van wel 1000 m2. Hierdoor merk je nauwelijks dat je buren hebt. Je ziet ze niet en hoort ze zelden… Het is er dus altijd zalig rustig. Het enige dat je hoort zijn de vogels. 

Op Calluna sterren kijken

Vakantiehuis Het Externest staat op Natuurpark Calluna. In onze grote privétuin zien we geregeld boomklevers, spechten, lijsters en eekhoorns die hoog door de bomen springen. Heel af en toe komen er zelfs reeën langs. We willen alle ruimte geven aan de natuur, daarom is onze tuin niet omheind. ‘s Avonds is het op Natuurpark Calluna buiten bereik van de parklantaarns prachtig donker. Wees een held en waag je buiten de poort waar het meteen stikdonker is. De sterrenhemel is schitterend!

Vanuit Calluna mooie stadjes ontdekken

Calluna is dus een natuurpark, maar het leuke is dat je hiervandaan ook heel makkelijk prachtige historische stadjes kunt bezoeken. Denk aan Gorssel, Zutphen, Lochem en Deventer. Er zijn overal gezellige markten, musea en evenementen. In vergelijking met de Randstad is het hier gemoedelijker en kleinschaliger. En we doen het ‘hènig an’!’

Op pad vanuit Calluna

Er zijn diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving van ons vakantiehuis Het Externest op Calluna. Kies waar je zin in hebt: bos, heide, weilanden of heerlijk genieten langs de IJssel… Ga je liever het water op? Huur dan eens een kano in Almen of vaar mee met een Berkelzomp!

Beheerder

De beheerder van natuurpark Calluna verwelkomt de gasten, regelt de schoonmaak en is bereikbaar voor calamiteiten. Een veilig idee!

  • Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 9 -11 uur
  • Op maandag en vrijdag ook van 15 -18 uur