ONTDEK DE ACHTERHOEK

bos en heide | landgoederen | historie | cultuur

DOEN

Wandelen en fietsen

ONTDEKKEN

Musea en historische stadjes

UIT ETEN

Chic uit eten of lekker casual

LEKKER FIETSEN

In de omgeving van Calluna kun je diverse fietsroutes oppikken. Ga eens richting Vorden en geniet van een heerlijke lunch bij kasteel Hackfort. Of steek de IJssel over met het pontje bij Gorssel! Ook voor mountainbikers is er veel te doen. Op een mooie dag heen en weer naar de Holterberg bijvoorbeeld; een mooie uitdaging.

UITGEBREID WANDELEN

Vanuit onze huisjes wandel je zo door het loofbos naar de Gorsselse heide. Vlakbij is al een prachtig vennetje en ook op de heide zijn steeds meer natte gebieden. Op dit oude defensieterrein wordt de natuur een handje geholpen; in elk seizoen is het er indrukwekkend mooi en stil. En hou je van wandelen langs een mooi slingerend riviertje? Dan is het Ommetje Almen is een aanrader!

VAREN OP DE BERKEL

Het riviertje de Berkel mag weer prachtig slingeren door het landschap van De Achterhoek. Vanuit o.a. Almen en Lochem kun je vanaf mei met een ouderwetse Berkelzomp meevaren. Onderweg krijg je uitgebreid uitleg van de schipper. In Zutphen varen fluisterboten. Zelf een kano of supboard huren is mogelijk bij het zwembad in Almen.

Krijg je er zin in? Check vakantiehuis Krullevaar

CULTUUR HAPPEN IN GORSSEL

Museum MORE in Gorssel is het grootste Nederlandse museum voor modern realisme. Laat je inspireren door de prachtige kunstwerken. In Gorssel, het Wassenaar van het Oosten, zijn diverse gezellige plekken om te lunchen (Loetje bijvoorbeeld), te shoppen of gewoon boodschappen te doen.

ZUTPHEN: WE LOVE IT!

In verrassend mooi en gemoedelijk Zutphen kun je heerlijk rondstruinen in een historische sfeer. Bezoek de Walburgiskerk of doe sla lekkernijen in op de markt. Pik een terrasje pikken of ga gezellig naar de bios... Je fietst er in een half uur naartoe, ook voor de auto is er genoeg parkeerruimte vlakbij het centrum.

ALTIJD REURING IN DEVENTER

Deventer is een prachtige hanzestad aan de IJssel. Bezoek er een van de vele evenementen of kijk rond in de unieke winkeltjes bij het Bergkwartier en in de zijstraten van de Brink. Het Dickensfestijn half december is hét hoogtepunt van het jaar. Parkeren doe je het handigst bij de Boreel, vlakbij het Bergkwartier.

Krijg je er zin in? Bekijk het Externest!

OLIVE: authentiek Grieks eten in Zutphen

Bij restaurant Olive in Zutphen kun je heerlijk Grieks eten! Authentieke gerechten van de houtskoolgrill, vriendelijke bediening en gehuisvest in een prachtig oud pand aan de IJsselkade.

DE ZEVENSPRONG IN JOPPE

Op een half uurtje wandelen van Calluna ligt uitspanning De Zevensprong; een gezellig eetcafé met speeltuin, midgetgolf en terras. Gewoon een hele leuke plek met prima eten voor een redelijke prijs!

BOSRESTAURANT JOPPE

Wat ons betreft verreweg het lekkerste eten in de wijde omtrek. Hier weten ze nog wat verwennerij is. Je wordt echt in de watten gelegd. Maar... helaas is het restaurant voorlopig gesloten vanwege brand:-(. Check de website hoe het ervoor staat! Bij Jansen en Jansen is voor nu het beste alternatief.

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen? Je kunt ons altijd per mail en mobiel bereiken.

Bel ons

06 - 24 44 8654

Stuur een E-mail

externesthuren@gmail.com

Kom langs voor een praatje

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend is de beheerder aanwezig tussen 9.30 en 11.30 uur. Hij kan al je vragen beantwoorden.

[formidable key="contact3"]